vineri, 30 noiembrie 2012

O stea pe Aleea Celebrităților pentru marii actori care au decedat și străzi care să poarte numele acestor titani ai culturii românești


În şedinţa de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, am propus ca marilor actori, care au decedat în acest an, să le fie acordată post-mortem câte o stea pe Aleea Celebrităţilor, iar numele acestora să fie atribuit unor străzi din Bucureşti.

Dat fiind faptul că anul acesta foarte mulţi actori şi personalităţi ale culturii româneşti au decedat, Emil Hossu, Ion Lucian, Şerban Ionescu şi Iurie Darie, m-am gândit că şi noi, ca reprezentanţi ai municipalităţii, să-i omagiem într-un fel pe aceşti mari actori şi m-am gândit ca cei care încă nu au primit o stea pe Aleea Celebrităţilor poate în luna decembrie, că este şi luna cadourilor şi este şi luna sufletelor deschise, să le acordăm şi lui Emil Hosu, Ion Lucian şi lui Şerban Ionescu o stea pe Aleea Celebrităţilor, din Piața Timpului.

Cred că Primarul General va fi în asentimentul nostru şi va acorda această stea pe Aleea Celebrităţilor.

Ulterior, am propus să atribuim şi nume de străzi cu numele acestor titani ai culturii româneşti.

Însă procedura fiind puţin mai complicată trebuie iniţiată de executiv prin Directia de Patrimoniu, iar apoi proiectul trebuie dus la Prefectură unde există o Comisie de atribuire a numelor de străzi. După ce primim şi avizul acestora putem să avem un proiect de hotărâre în Consiliul General şi să acordăm nume de străzi în municipiului Bucureşti cu numele acestor mari oameni de cultură.

Având în vedere că redenumirea străzilor este mai complicată şi poate crea dificultăţi pentru locuitorii acestora, am propus să se aibă în vedere şi posibilitatea ca numele actorilor să fie acordate unor străzi din ansamblurile noi care se construiesc în Bucureşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu